Nieuws > Nieuwe ZZP opdrachten binnenharken doe je zo

Nieuwe ZZP opdrachten binnenharken doe je zo

Werken voor wie je wilt, wanneer je dat wilt en waar je maar wilt. Wat is het freelanceleven toch heerlijk. Benieuwd hoe jij de leukste opdrachten binnenhaalt? Dan geven wij je een aantal tips. Voor je het weet stromen de aanvragen binnen en moet je keuzes gaan maken (luxeprobleem voor later).

Tip 1: Maak gebruik van LinkedIn

Allereerst is het belangrijk om gebruik te maken van LinkedIn. Naast een website is det dé manier om jou en je werk te positioneren. Schrijf een flitsende bio, maak een professionele profielfoto, plaats regelmatig posts waarin je kennis, ervaringen en kunde deelt. Oh en vergeet niet te connecten met alle interessante mensen out there. Denk aan mensen in hetzelfde vakgebied als jij en interessante, potentiële klanten.

Extra tip: er worden regelmatig ZZP opdrachten geplaatst in bepaalde groepen binnen LinkedIn. Even reageren en de opdracht is voor jou.

Tip 2: Sluit je aan bij een community

Over een netwerk gesproken… Een community is dé plek om jouw netwerk uit te breiden. Je ontmoet gelijkgestemden, deelt ervaringen, doet inspiratie op en nog veel meer! Wie weet heeft er straks iemand uit de community een ZZP opdracht binnengehaald waar hij, zij of hen extra handjes bij nodig heeft. Wedden dat jij gebeld wordt?

Tip 3: Blijf contact houden

Met oud klasgenoten, oud collega’s, oud opdrachtgevers, oud stagebegeleiders… Iedereen waarmee je een fijne connectie hebt. Blijf contact houden zodat je niet van de radar verdwijnt. Wie weet krijg je op een later moment een aantal ZZP opdrachten doorgespeeld of kun je samen met iemand werken aan een toffe klus.

Tip 4: Zoek freelance platformen op

Die zijn er namelijk in overvloed. Op dit soort websites worden verschillende ZZP opdrachten geplaatst door bedrijven. Je neemt een kijkje en zoekt vervolgens de leukste uit. Reageren op die klus en de klus binnenharken. Een aantal bekende freelance platforms zijn: Hoofdkraan, Malt en Fiver. Dus, waar wacht je nog op?

Tip 5: Zorg voor positieve energie

Van een vrolijke lach tot een vriendelijke begroeting. Mensen herinneren zich positiviteit. Want ook al zit er zo nu en dan een scherm tussen, je werkt nog altijd met of voor mensen! En die vinden het net als jij prettig om een positief persoon tegenover zich te hebben.

Meer weten over het binnenharken van ZZP opdrachten? Neem gerust contact met ons op.
Contact opnemen
Whatsapp